WK Volleybal vrouwen

Over WK Volleybal voor vrouwen

Het WK vrouwen volleybal is een van de grootste en meest prestigieuze volleybalevenementen ter wereld. Als videograaf had ik de unieke kans om deze spectaculaire gebeurtenis te documenteren en de emoties en spanning van de spelers en fans vast te leggen. Diverse side events mocht ik voor Gemeente Apeldoorn & Apeldoorn Partners vastleggen.

01.

KickOff

Op 15 juni werd het ‘Plein van de Stad’ omgetoverd tot een kunstwerk door zo’n 200 basisschoolleerlingen. Dit markeerde het startsein voor de laatste 100 dagen voor het WK Volleybal Vrouwen 2022. Samen met wethouder Jeroen Joon en toernooidirecteur Bas van de Goor verrichtten ze de openingshandeling. Voordat dit allemaal plaatsvond, werden de leerlingen getrakteerd op een gezonde maaltijd en waren er vette sportactiviteiten van Nevobo en Accres.
02.

World Street Painting festival

Voor het eerst was het World Street Painting festival te gast in Apeldoorn. Als official side event van het WK Volleybal Vrouwen laten de kunstenaars het publiek in beweging komen in de kunstwerken met het thema POWER. Bezoekers konden hinkelen, sprinten en nog veel meer actieve acties beleven op de uitgestippelde route langs zeven 3D kunstwerken. De zeven street paintings zijn gemaakt door zeven verschillende kunstenaars die uit alle hoeken van de wereld komen.
03.

Team Presentaties op het Marktplein

22 September was het dan tijd voor DE grote kick off: de team presentaties. Tijdens dit mega evenement werden de 24 deelnemende teams van over de hele wereld gepresenteerd aan het publiek op het Marktplein. De teams, afkomstig uit landen zoals Kameroen, Turkije, China, Nederland en nog veel meer, kwamen bij elkaar in Apeldoorn en werden door een gevulde Marktplein toegejuigd. Afsluitende met knallende optredens van o.a. Bergit Lewis en KrissKross Amsterdam.
Mooi project?
Mail ons!