Case

Taken: Art direction + Animeren + GIFs + Teaser
Ieder jaar knalt Theater Orpheus weer de vetste shows en voorstellingen op het podium. Voor het theaterseizoen van 2018 mochten wij diverse uitingen verzorgen.

Theater Orpheus is één van de vijf grootste theaters van Nederland. Met een zeer uitgebreid aanbod. Ieder jaar is er een nieuw theaterprogrammering. Om deze programmering te promoten is er een campagne opgezet in samenwerking met Orpheus zelf en Invest Online voor de online targeting.

Teasers

Diverse video’s zijn er gemaakt die online gebruikt werden om diverse doelgroepen te targeten. Het verschil in de video’s zat het in het aanbod van artiesten. De video’s mochten niet langer zijn dan 30 seconde. Ook zonder geluid moest het beeld aantrekkelijk genoeg zijn om te blijven kijken. Try it out!

GIFs

GIFs zijn hot. Bewegende afbeeldingen wekken meer interesse als een stilstaand beeld. Het zijn korte herhalende effectjes die de aandacht pakken. Voor Orpheus maakte wij van iedere artiest een los GIFje die online te gebruiken zijn. Hieronder een kleine greep.

How to: Gebruik maken
van de Facebook lens

Tevens hebben wij voor Orpheus een lens ontworpen die te gebruiken was met de Facebook app. Deze was te vinden wanneer je de FB camera opende. Om verwarring te voorkomen en uit te leggen waar je het precies kon vinden hebben wij een korte uitleg video ontwikkeld.


DevCon
Drakenboot Festival