Case

Taken: Grafisch Ontwerp

Restaurant De Smoezer is in 1993 opgericht door John en Doortje Hoogervorst aan de Arnhemseweg 341 in Apeldoorn. Zij hebben in de afgelopen 24 jaar naam gemaakt als een eetgelegenheid waar je je thuis voelt. Het menu bestaat uit diverse specialiteiten en seizoensgebonden gerechten. Voordat het project van start ging zijn we uitgenodigd om de sfeer te proeven en er te komen eten. Dat sloegen we uiteraard niet af.

De opdracht van De Smoezer was om hun huisstijl aan te pakken.
Daarbij hebben we de keuze gemaakt eerst alleen de lunchkaart aan te pakken, als test.
Zou er goed op gereageerd worden (de Smoezer heeft veel vaste klanten) dan werd dit doorgezet. Om nieuw publiek (jonger) aan te trekken denkt John Hoogervorst en team enorm goed na over het proces hoe je dit kan vertalen naar een aantrekkelijke manier van eten en het menu presenteren.

We hebben gekeken naar wat de Smoezer goed doet: ff een keer uit eten met z’n allen was ook niet mis. Wat het eerste opviel was de service, je wordt op je wenken bedient. Daarnaast is het eten fantastisch.

We hebben voor een volgende benadering gekozen: de Smoezer maakt van doodsimpele en goede producten heerlijke gerechten. We wilden deze producten centraal laten staan en het menu is waar alles samen komt. Alle service en het eten maken de beleving af.

HACO Tail Lift Parts
Trainee & Co