Servicepakketten

Het servicepakket houdt in dat wij gedurende 1 jaar iedere maand controleren of de meest recente versies van het WordPress CMS en plug-ins op jouw website aanwezig zijn, en dat deze tot behoren functioneren. Daarnaast krijg je ondersteuning wanneer jouw website alsnog getroffen wordt.

Basispakket – € 250,- per jaar

 • Maandelijkse WordPress updates
 • Maandelijkse plug-in updates
 • Dagelijkse en/of wekelijkse back-ups
 • Ondersteuning bij hackers

Pluspakket – v.a. € 350,- per jaar

 • Alle voordelen basispakket
 • Domein- & e-mailbeheer
 • Of kies een sneller pakket: Antagonist

Situatiegebonden kosten

Situatiegebonden kosten zijn zaken die extra kosten of werkzaamheden met zich meebrengen. Net zoals bij een verzekering hoef je bij ons niet te betalen voor iets wat je niet hebt. Hierbij enkele voorbeelden:

 • 1 jaar garantie voor maatwerk websites! (Te verlengen met servicepakket)
 • Meertaligheid (v.a. € 100,- boven op de pakketkosten)
 • Webshop (v.a. € 150,- boven op de pakketkosten – Dit beoordelen we op de omvang van de webshop)
 • Ingekocht thema website (v.a. € 200,- boven op de pakketkosten – Dit beoordelen we per thema en plug-in aantal)

Waarom een servicepakket?

Hou je website veilig voor jezelf en je bezoekers. Hier vertellen we wat voor schade hackers kunnen aanrichten en wat ons servicepakket voor jou kan betekenen.

Wanneer je website gehackt wordt kan dit hele nare gevolgen hebben. Je website is niet meer toegankelijk, klantengegevens liggen voor het oprapen, je kan je geen mail meer versturen, noem het maar op. Het oplossen van de problemen kost veel moeite maar is niet zo tijdrovend als het terug winnen van het vertrouwen van je bezoekers, of je website en email van een blacklist af te krijgen.

Vooral bezitters van kleine websites schatten de kansen klein gehackt te worden, want wat valt er te winnen? De naam, formaat, bezoekersaantallen of populariteit zijn niet per se beslissende factoren. In de meeste gevallen gebeurd het omdat het gewoon kan. Veelal zijn hack aanvallen geautomatiseerd. CMS systemen zoals WordPress, Joomla, Drupal e.d. zijn populaire systemen en makkelijk te herkennen door bots die het web afstruinen.

Wat voor schade kan een hacker precies veroorzaken?

Soms is je website direct ontoegankelijk, maar in de meeste gevallen merk je niet dat er iets aan de hand is. Hierbij voorbeelden van wat voor schade hackers kunnen veroorzaken:

Website verwijderen

Een geval waar ze je inloggegevens aanpassen of je website ontoegankelijk maken is nog redelijk makkelijk op te lossen. Maar als ze je website & database letterlijk verwijderen heb je een serieus probleem, jouw online onderneming bestaat letterlijk niet meer. Zorg daarom altijd voor back-ups van je systeem en database.

Malware: data & gegevens stelen

Bijna iedere website bevat wel een formulier. Of deze voor contact-, inschrijf- of registratieformulier, de functie maakt eigenlijk niet uit. Malware kan gegevens onderscheppen welke vervolgens verspreid of verkocht kunnen worden. Jouw klanten lijden schade en daardoor ook de reputatie van jouw onderneming. Een maatregel is het toepassen van een SSL beveiliging. Hierdoor word data versleutelt en onleesbaar gemaakt voor de onderschepper.
Controleer hier of e-mail wachtwoorden op straat liggen
Controleer hier jouw website op malware

Malware: Google blacklisting

Malware kan via je website spam of schadelijke bestanden verspreiden. Een gevolg kan zijn dat Google je website blacklist. Wanneer een website ge-blacklist is kan je website o.a. een melding krijgen in Google:

Bij het aanklikken krijg je de bekende melding: “Deze site kan schade toebrengen aan uw computer”, toch bezoeken? Ons niet gezien! Het kan overigens veel tijd kosten om van deze status af te komen.
Controleer hier jouw Google status .

Malware: email blokkeren

Malware kan ook spam verspreiden via de geregistreerde e-mailadressen op de website zoals info@jouwdomein.nl. Wanneer dit voor een langere periode aanhoudt komt je domein op de “Abusive Hosts Blocking List” en kunnen er geen e-mails verzonden worden via het @jouwdomein.nl. Personen die jouw proberen te mailen krijgen onderstaande melding welke ook veel tijd kan kosten om vanaf te komen:

Controleer hier jouw email status

Malware: SEO teksten saboteren

Malware kan ook je meta-omschrijvingen aanpassen met ongepaste teksten en linkjes. Naast dat ze veelal ordinaire teksten plaatsen is het vervelendste wat dit doet met jouw ranking in de Google zoekmachine. Niet alleen moet je alle veranderde meta-teksten weer corrigeren, ook moet je je website weer helemaal naar boven werken in de Google zoekmachine resultatenlijst.

Malware: linkjes plaatsen door je website

Een ander gevolg kan zijn dat er linkjes worden gewijzigd of toegevoegd die naar andere websites linken. Dit is vervelend voor jouw maar nog heel veel vervelender voor jouw bezoeker.

En nog meer…

Uiteraard zijn er nog veel meer andere type aanvallen die gedaan kunnen worden. De gevolgen zijn altijd vervelend en voor de 1 heeft het grotere gevolgen dan voor de ander. Wij helpen graag deze situaties te minimaliseren met ons servicepakket.

Wat moet ik zelf doen?

Wij controleren geen gebruikersgegevens en kunnen niet verbieden om plug-in’s te installeren. Zorg daarom voor het volgende:

Limiteer gebruikers en pas sterke wachtwoorden toe

Wij adviseren om alleen accounts aan te maken voor personen die echt toegang vereisen om ook zo zwaktes te reduceren. Pas wachtwoorden toe van minimaal 10 karakters die minstens kleine letters, hoofdletters, een cijfer en een teken bevatten. Een additionele mogelijkheid is om het aantal login pogingen te reduceren.

Controleer plug-ins

Controleer altijd, voor een aankoop of installatie, wanneer een plug-in voor het laatst geüpdatet is en of de ontwikkelaar dit nog actief doet. Als dat meer dan een jaar geleden is…dan is het mogelijk geen goed idee om deze te installeren.

Wij helpen graag jouw website veilig te houden

Wil je weten of jouw website in aanmerking komt voor een servicepakket? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Contactformulier